Jdi na obsah Jdi na menu
 


DIVADLO V BÁNOVĚ ŽIJE!

17. 7. 2017

Tak jak praví nadpis, divadlo v naší vesnici opravdu ožilo, a to konkrétně premiérou hry „Když hrdličky cukrovaly…“ dne 3. června. Tolik očekávaná hra našich ochotníků konečně spatřila světlo světa. Týden předem se konala generálka pro rodinné příslušníky a známé, aby si herci (spíš teda herečky) vyzkoušeli hrát před publikem.

První červnovou sobotu v 7 hod. večer se začal sál Základní školy houfně plnit diváky. Přišli rodiny, kamarádi, sousedi, kolegové a samozřejmě další divadelní nadšenci. Nervozita režisérek stoupala, dávaly rozhovory Deníku i Kurýrovi, uklidňovaly herečky, připravovaly si řeč a přitom se stále usmívaly. Ostatním se dělalo špatně z plného hlediště, ale i tak se všichni těšili. Hlavně děti. Po úvodním slovu obou režisérek (Petry Vašíčkové a Magdaleny Janků) se předvedly děti s krátkou scénkou z mládí sňatkového podvodníka, o němž zmiňovaná hra je. Pak se z reproduktoru ozval Karel Gott se svou titulní písní, opona se otevřela a bánovské ochotnice rozjely svou premiéru před publikem, které mohlo čítat asi 200 hlav. Všechny hrály se zapálením, nervozita pomalu ustoupila a na jevišti se rozehrála pátrací akce a pomsta podvedených žen. Diváci se smáli, tleskali a bylo na nich vidět, že je představení baví stejně jako hrající divadelníky. Závěrečný potlesk a děkovačka byli pro všechny zúčastněné velkou odměnou a taky úlevou. I když se do hry vloudilo pár chybiček či výpadků, všem se představení líbilo a herci sklidili pochvalu za svou práci. Pokud se ptáte, zda-li se hra v Bánově bude opakovat, vězte, že ano. Druhá repríza se plánuje na podzim. Takže kdo ještě neviděl, ať si to nenechá ujít. Náš divadelní spolek se představí také na červencovém Bánovském letě s několika scénkami. Také tam jste srdečně zváni.

Do provozu se uvádí také divadelní webové stránky, které můžete shlédnout na odkaze: https://divadlopodlampu.estranky.cz/ Navštívit můžete i facebook – Divadelní spolek Pod lampú.

Co říci závěrem? Dobrá věc se podařila a poděkování patří všem, kteří se na obnovení divadla podíleli (režisérky, herečky, kostymérka, scénografka, nápovědy, zvukař, osvětlovač, kameramani, grafička, obec). DĚKUJEME.