Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mudrlantům pomůžou ochotníci

29. 1. 2018

Na to, že divadelní spolek Pod lampú z Bánova funguje teprve druhým rokem, má za sebou úspěšnou premiéru, komponovaný pořad a s plným nasazením zkouší novou autorskou hru s názvem Biomatka aneb "běž do řiti s kus-kusem“.

Na pátek připravuje koncert Mudrlanti Pod lampú ve spolupráci s country kapelou. „Když jsme přemýšleli, jak přežijeme zimu, než nazkoušíme novou hru, vymysleli jsme netradiční koncert,“ popisuje prvotní nápad Petra Vašíčková, režisérka ochotnického spolku.

Mudrlanty s divadelníky spojuje loňské vystoupení na Bánovském létě, kdy ještě s CM Pajtáš společně vytvořili odpolední pořad.

Pro kapelu Mudrlanti to bude první klasický koncert v historii, a je více než jasné, že když se jeho organizace ujali ochotníci, bude mít netradiční nádech. „Chtěli jsme koncert trochu ozvláštnit, tak jsme zapojili i naše členy a přidali mluvené slovo, aby návštěvníci odcházeli nadšeni. Sami se těšíme, že bude zábava, fajn písničky a hlavně legrace,“ upozorňuje Petra Vašíčková, která s kolegyní Jitkou Vrankovou večerem moderátorsky provedou. Plánují odhalit, jak vlastně Mudrlanti vznikli, co znamenají zkratky MUDr.lant a PPL.

A kapela ve složení Petr Kaisler (basa,kytara), Vlastimil Pustina (kytara), Martin Beníček (kytara), Pavel Beníček (kytara,banjo,heligonka - kapelník), Pavla Miholová (zpěv, perkuse), Lenka Vaculínová (zpěv, perkuse), Jitka Malá (housle, zpěv), a občas hostující Radek Straka z Mix Bandu (saxofon, klarinet) se nepřestane divit, co si na ně připravili. Muzikanti si budou muset s divadelníky na chvíli vyměnit role, budou se zpívat rodinná dua, proběhne talk show,.. Prostě bude zábava! Vstupenky je možné zakoupit na obecním úřadě Bánov a na sportovní hale za lidovou cenu.

Pokud jste na Divadlo pod lampú zvědavi, můžete na koncert Mudrlantů v pátek 2. února v 19.00 v sále Základní školy Bánov nebo na reprízu první hry Když hrdličky cukrovaly… v neděli 4. března od 14.00 v Nivnici na Besedě a 11. března od 17.00 v Sokolovně v Uherském Brodě.

 

(IVA PAŠKOVÁ)