Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ochotníci slaví s Biomatkou úspěch

19. 6. 2018

Divadelní spolek Pod lampú v Bánově uvedl premiéru své druhé hry s názvem Biomatka. Ta pojednává o soužití staršího páru s dcerou, která se po nevydařeném vztahu vrací z Anglie se dvěma dětmi domů na Slovácko.
Zdroj: https://slovacky.denik.cz/kultura_region/biomatka-aneb-bez-do-riti-s-kus-kusem-20180608.html

Hru napsaly režisérky Magdalena Janků a Petra Vašíčková přímo na míru každému z herců.

Inscenace pojednává o mezigeneračním soužití na dědině a zdravém životním stylu. Po letech se vrací z Anglie k rodičům jejich dcera i se třemi dětmi. Je zapálená pro zdravou výživu, východní medicínu a volný styl výchovy.

Svým životním postojem však způsobí rodičům nejednu pernou chvilku a stává se vesnickou atrakcí. Dokáže se přizpůsobit strnulému vesnickému životu a přivykne rodným „kořenům“ nebo se bude na hody vařit místo svatomartinské husy už jenom kus.kus?

“Už při letošní premiéře 28. dubna bylo jasné, že se v tomto kuse poznalo hodně Bánovjanů i lidí z okolních obcí. Představení je stále vyprodané, protože lidé chodí i několikrát. A Bánovští ochotníci jsou rádi, že mají takovou návštěvnost a nebrání se hru opakovat, ba dokonce už mají i pozvánky do okolních obcí,” poznamenala představitelka jedné z rolí Jana Beníčková.
Zdroj: https://slovacky.denik.cz/kultura_region/biomatka-aneb-bez-do-riti-s-kus-kusem-20180608.html